Gerucht: Marvel maakt 'World War Hulk'-film

De opnames zouden volgend jaar al moeten beginnen.

Marvel Studios werkt achter de schermen aan een nieuwe film over zijn populaire groene superheld de Hulk. Dat beweert primeurtjesjager Matheus Ribeiro van GWW. Een opvallend ontwikkeling, want de laatste solofilm van dit personage verscheen alweer dertien jaar geleden.

Mark Ruffalo blijft voorlopig actief in het Marvel Cinematic Universe als wetenschapper Bruce Banner alias de Hulk. Naast een rol in de aankomende serie She-Hulk, zou hij nu ook hebben getekend voor een eigen film.

Volgens Ribeiro werkt Marvel in een sneltreinvaart aan de ontwikkeling van dat project. Specifiek zou de studio de bekende World War Hulk-verhaallijn uit de stripboeken naar het witte doek willen brengen.

Daarin wordt de Hulk door zijn collega-superhelden verbannen van aarde. Het ruimteschip waarin hij wordt weggestuurd ontploft echter, wat resulteert in de dood van zijn zwangere vrouw. Na een tijd door te hebben gebracht op de planeet Sakaar (ook te zien in Thor: Ragnarok) keert hij - sterker dan ooit - terug naar aarde om wraak te nemen.

Dit gerucht is redelijk opvallend. Hoewel Marvel de productierechten over solofilms over de Hulk bezit, zijn de distributierechten, voor zover bekend, immers nog altijd in handen van Universal. Dat betekent concreet dat Disney de film eerst aan moet bieden aan Universal voor distributie. Mocht het bedrijf besluiten daarvan af te zien, dan kan Disney hem zelfstandig distribueren.

Voorlopig moeten we dit primeurtje dan ook maar met een korreltje zout nemen.

NieuwsFilm

meest populair