Deze actrice had Wasp moeten spelen in 'The Avengers'

Deze actrice had Wasp moeten spelen in 'The Avengers'

Joss Whedon had Zooey Deschanel op het oog.

De film The Avengers had in 2012 al bijna een rol voor Wasp. Actrice Zooey Deschanel was volgens Joss Whedon de belangrijkste kandidaat voor de rol toen hij nog nadacht over het personage.

Wasp werd bedacht door Stan Lee, Jack Kirby en Ernie Hart en is al sinds de jaren zestig integraal onderdeel van het Marvel-universum. Zij is een van de oprichtende leden van de Avengers en Marvel Studios hoopte het personage vroeg toe te kunnen voegen aan de filmfranchise.

Toch maar niet
Uiteindelijk besloot men Wasp niet in de film te tonen, en koos Marvel voor Black Widow en Hawkeye. De twee werden bewaard voor een solofilm.

In het recent verschenen boek The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe vertelt Whedon dat het idee was om Wasp te casten voor de film.

"Wasp zou te zien zijn, omdat er een korte tijd was waarin het erop leek dat we Scarlett niet te pakken konden krijgen wegens problemen met haar agenda. En dus raakte ik in paniek, tot ik mij bedacht: we kunnen de Wasp gebruiken. Ik werd echt verliefd op dat idee. Maar Scarlett tekende uiteindelijk toch en ik realiseerde mij dat ik een complete film rond Wasp geschreven had. Ik was aan het overcompenseren."

NieuwsFilm

meest populair