'The Matrix 5' komt er maar op één voorwaarde

'The Matrix 5' komt er maar op één voorwaarde

Warner Bros. wil nu al.

Als regisseur Lana Wachowski ervoor kiest, dan kan ze zonder twijfel ook een vijfde The Matrix-film maken. In december keert ze terug naar de franchise met The Matrix Resurrections.

In The Matrix Resurrections zien we dat Thomas Anderson weer een normaal leven leidt in San Francisco. Hij krijgt van zijn therapeut blauwe pillen. Maar vlak nadat hij Trinity ontmoet (die hij niet meer herkent), wordt Anderson herenigd met Morpheus, die hem de rode pil aanbiedt, waarna Anderson zijn geest weer open moet stellen voor de waarheid over de Matrix.

Vijfde film
Het duurde pak 'm beet twintig jaar voordat Wachowski een verhaal vond dat voor haar de moeite van het vertellen waard was.

Het bleek vooral dat het overlijden van haar ouders en een goede vriend de trigger vormden. Ze zocht naar eigen zeggen troost bij de personages en de wereld die ze zo goed kende en vond een verhaal dat het delen waard was.

Ann Sarnoff, de baas van Warner Bros., laat weten dat de vijfde film er gewoon kan komen. "Als Lana [Wachowski] een film wil maken, dan zijn we daar allemaal voor in", was haar antwoord.

In december is The Matrix Resurrections te zien.

NieuwsFilm

meest populair