Vanwege deze reden liet Oscar Isaac hoofdrol in 'Bohemian Rhapsody' aan zich voorbij gaan

Ook hij had Freddie Mercury kunnen spelen.

Wouter Drummen 23 October 2021 11:55 in Algemeen
Ondanks het feit dat Rami Malek een Oscar wist te winnen als Freddie Mercury in de Queen-biopic Bohemian Rhapsody, lieten heel wat andere bekende namen de rol links liggen. Voor Malek werden namelijk Sacha Baron Cohen (Borat) en Ben Whishaw (Q in de James Bond-films) gevraagd. Nu blijkt dat Oscar Isaac eveneens voor Malek de rol werd aangeboden.

Isaac is momenteel te zien in Denis Villeneuve's blockbuster Dune, waarin hij een van de belangrijkste rollen speelt, namelijk Duke Leto Atreides. Ook keerde hij onlangs terug als de stem van Gomez Addams in The Addams Family 2, dus hij geeft de laatste tijd de nodige interviews om zijn projecten te promoten. Tijdens een van deze liet hij zich uit over zijn gemiste kans.

De reden
Het gerucht gaat dat Cohen en Whishaw beiden afzagen van het project vanwege meningsverschillen met Queen en de studio, terwijl Isaac juist dacht dat de film niet zou aanslaan. Dit bleek echter ver van de waarheid te staan. Zo bracht Bohemian Rhapsody meer dan 900 miljoen dollar wereldwijd op en wist Malek zowat elke grote filmprijs te winnen.

Zo begint hij: "Destijds dacht ik: 'Ik denk niet dat mensen interesse hebben in het zien van iemand die zich als Freddie Mercury voordoet'. Ik redeneerde op die manier omdat ik dacht: 'Je kan de echte Freddie Mercury gewoon op YouTube bekijken, dus waarom kijk je dan naar iemand die maar alsof doet?' Maar blijkbaar had dus wel iedereen daar zin in..."

Goede keuze
Toch heeft Isaac geen spijt van zijn beslissing: "Ik had nooit kunnen doen wat Rami Malek gedaan heeft. Net zoals iedereen denk ik dat hij echt perfect is in de rol. Hij is geweldig in de film".

Een tijd lang doet ook al een gerucht de ronde dat er een vervolg komt op de megahit uit 2018. Queen-bandgenoot Brain May liet namelijk weten dat ze op dit moment kijken waar een mogelijk vervolg over zou kunnen gaan. Of Malek hiervoor zou terugkeren is nog maar de vraag. Hopen jullie dat het ervan komt?

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair