Marvel Studios wilde Robert Downey Jr. eigenlijk casten als deze schurk

Marvel Studios wilde Robert Downey Jr. eigenlijk casten als deze schurk

Bijna was hij dus niet Iron Man!?

Voordat hij de rol van Iron Man speelde, blijkt Marvel Studios een heel ander gesprek gevoerd te hebben met acteur Robert Downey Jr., om een rol te spelen in de franchise.

Marvel sprak met Downey Jr. voor de rol van Fantastic Four-slechterik Doctor Doom. Dat blijkt uit een nieuw boek over de franchise. Het blijkt de bedoeling geweest te zijn om de acteur te casten als Doom in de film Fantastic Four van Tim Story uit 2005.

Iron Man spelen
"Marvel sprak al met Downey Jr., ik geloof om de rol van Doctor Doom te spelen," onthult regisseur Jon Favreau in het boek The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe.

Daarmee is er wel sprake van een geinige speling van het lot. De film Fantastic Four en matige ontvangst ervan leidde naar verluidt tot de lancering van het Marvel Cinematic Universe en het besluit van Marvel Comics om een eigen filmstudio op te richten en films te maken.

Downey Jr. speelde uiteindelijk de rol van Tony Stark, een miljardair en filantroop, die als Iron Man de wereld een decennium veilig hield.

NieuwsFilm

meest populair