Deze geliefde klassieker uit de jaren '80 kreeg bijna een vervolg

Deze geliefde klassieker uit de jaren '80 kreeg bijna een vervolg

Regisseur John Hughes had een idee voor 'The Breakfast Club 2'

Misschien wel één van de meest geliefde films uit de jaren '80 is The Breakfast Club. De film over vijf buitenbeentjes die elkaar én zichzelf beter leren kennen geldt als een echte klassieker uit dat tijdperk.

Nu geeft acteur Anthony Michael Hall (Weird Science) in een interview ter ere van zijn rol in Halloween Kills aan dat regisseur John Hudges een idee had voor een vervolg.

Oudere karakters
Hall speelde in The Breakfast Club zelf de rol van studiebol Brian "The Brain" Johnson. "Het verhaal zou verder gaan als de karakters ouder zouden zijn, eind twintig of begin dertig" zo vertelt hij in een interview met The Independent. "Dat was een idee waar John Hudges mee speelde, maar dat was ook de laatste keer dat ik hem sprak".

Het contact tussen Anthony Michael Hall en John Hughes verwaterde in de jaren voorafgaand aan diens overlijden. Met name het feit dat de acteur rollen in Pretty in Pink en Ferris Bueller's Day Off heeft afgewezen zat de regisseur dwars.

Die laatste film was eigenlijk specifiek door hem geschreven met Anthony Michael Hall in de rol van Ferris Bueller in gedachten. Het vervolg op The Breakfast Club is dan ook nooit realiteit geworden.

NieuwsFilm

meest populair