'Avengers: Endgame' doodde eerst alle oorspronkelijke Avengers

'Avengers: Endgame' doodde eerst alle oorspronkelijke Avengers

Gelukkig werden die plannen veranderd.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de zes oorspronkelijke Avengers dood te laten gaan in de film Avengers: Endgame. Nadat zij voor het eerst samenwerkten in 2012, kwamen ze in die film nog eenmaal samen.

Heel wat fans waren verbaasd dat Iron Man, Captain America, Black Widow, Thor, Hulk en Hawkeye allemaal de Snap van Thanos overleefd hadden, en samen het universum konden redden. Hoewel Avengers: Endgame de oorspronkelijke Avengers terugbracht, was de gedachte lang dat dit de laatste keer zou zijn.

Niet allemaal dood
Toch overleefde een deel van de oorspronkelijke Avengers het uiteindelijk, waardoor we nog een paar van hen kunnen volgen in toekomstige Marvel-projecten.

Uit het boek The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe blijkt nu dat Kevin Feige eigenlijk een duister einde voor ogen had.

"Kevin's oorspronkelijke pitch was een beetje een einde zoals dat van Toy Story 3: ze zouden gezamenlijk de spreekwoordelijke oven in springen," onthulde regisseur Joe Russo in het boek.

De broers vonden dat maar niets, want zo konden de makers de zes personages niet vieren. Bovendien vonden ze het te duister voor de fans.

NieuwsFilm

meest populair