Deze 'Dune'-ster wilde meer naaktscènes in de film

Deze 'Dune'-ster wilde meer naaktscènes in de film

Stellan Skarsgard genoot van de film.

Sommige acteurs hebben liever minder, maar acteur Stellan Skarsgard blijkt niet in die categorie te vallen. Hij maakt onderdeel uit van het ensemble van Dune en speelt de rol van Baron Harkonnen in de film.

Vladimir Harkonnen is de leider van zijn clan, en de man achter het plan om de familie Atreides uit te moorden en de planeet Arrakis van hen over te nemen. Hoewel Skarsgard maar weinig momenten in Dune had, maakte hij indruk. Dat kwam mede door de manier waarop hij de rol speelde, en dat hij zweefde en niet liep.

Meer naakt
Tijdens een interview met The Wrap, onthuld make-up artist Donald Mowat dat Skarsgard het helemaal niet erg vond om naakt te zijn tijdens het acteren.

De acteur zou Baron Harkonnen meer intimiderend gevonden hebben op de momenten dat hij naakt was. "Stellan hield ervan om naakt te zijn als de Baron", aldus Mowat.

"We vonden het hilarisch als Stellan om meer naaktscènes vroeg. Hij had, behoorlijk terecht, het gevoel dat de Baron enger en gevaarlijker was als hij geen kleding droeg. Dus hij vroeg altijd om meer naakt."

Wat dan weer tot meer werk leidde: "Het kostte vijf mensen zo'n vier uur om Stellan's make-up aan te brengen. En dat was als de Baron een kostuum droeg. Naakt hadden we tussen de zes en een half en zeven uur nodig. Dat was een groot verschil, maar het wel waard."

NieuwsFilm

meest populair