Eerste recensies 'Army of Thieves': beter dan 'Army of the Dead'?

Of gewoon opnieuw leuk vermaak?

Bram de Groot 27 October 2021 10:33 in Algemeen
Eerder dit jaar verscheen op Netflix de zombiefilm Army of the Dead van regisseur Zack Snyder. Vooraf was al duidelijk dat Netflix en Snyder mikken op een langlopende franchise. De prequelfilm Army of Thieves is het volgende hoofdstuk.

Nu zijn de eerste recensies online verschenen voor Army of Thieves van regisseur Matthias Schweighöfer die net als in Army of the Dead te zien is als het personage Ludwig Dieter. En die eerste recensies stemmen redelijk tevreden.

Op het moment van schrijven zijn er dertien recensies verzameld op Rotten Tomatoes en op de Tomatometer staat de film op 69 procent met een 6.00/10 als gemiddelde beoordeling. Army of the Dead staat op 67 procent (6.10/10).

Maf en vermakelijk
"Glad, plezierig speels entertainment," aldus David Rooney van The Hollywood Reporter. "Army of Thieves is een van die bombastisch vrolijke en fantasievolle Netflix-actiefilms, in dit geval met een romantisch hart," schreef Owen Gleiberman van Variety.

"Als je je ogen dichtknijpt en het grootste deel van je mentale energie concentreert op het opvouwen van de was, dan ja, dan is Army of Thieves best cool. De film is ook nogal flauw, nogal formeel en een best wel triest," meent Barry Hertz van Globe and Mail.

"Thieves mist de volwassen verfijning van een "Topkapi" of "The Thomas Crown Affair." Toch is het een vermakelijke twee uur op de industriële manier waarmee de meeste films van Netflix zijn gemaakt," pende Bob Strauss van San Francisco Chronicle.

Vanaf vrijdag op Netflix
De prequel, vanaf vrijdag op Netflix te zien, speelt zich af in de jaren voor Army of the Dead. De Duitse kluizenkraker Ludwig Dieter leidt een groep jonge dieven tijdens een duistere overval, aan de begintijd van de zombie-uitbraak.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Vind dit echt een van de raarste dingen sinds een Bird of Prey spin off

Marklar

Avatar

idd, prime.

Of er moet hier echt iets in zitten waardoor de zombie's ontstaan. Anders heeft het weinig zin dat deze films in hetzelfde universum bestaan.

MovieWanker

Avatar

Ik ga hem zeker wel kijken, ben gewoon eens benieuwd. De zombies zouden geen hoofdrol spelen maar zouden zijdelings wel ter sprake komen en/of te zien zijn werd eerder beweerd. Als ze niet te zien zijn snap ik persoonlijk ook niet echt de reden van deze prequel en wat dit dan met het eerdere deel te maken heeft? Dan is het dus gewoon een heist film die niks of nauwelijks iets toevoegd. En als het niks is, ach kan hem nog altijd af zetten en een andere titel kiezen.

NieuwsFilm

meest populair