Eerste versies 'Iron Man' waren een regelrechte ramp

Eerste versies 'Iron Man' waren een regelrechte ramp

Het lukte Marvel Studios maar niet om een goede invalshoek te vinden.

Iron Man veranderde in 2008 het superheldengenre. De film vertelde een verhaal dat wat dichter bij de realiteit ligt dan andere superheldenfilms en lanceerde het Marvel Cinematic Universe. Voor de lancering maakte Iron Man een behoorlijk grote crisis door.

Iron Man had oorspronkelijk een andere schurk, wat leidde tot meerdere problemen met het verhaal en met het budget. Dat blijkt uit het boek The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe.

Heel wat problemen
Producent Jeremy Latcham vertelt dat de film de Mandarin als oorspronkelijke schurk had. Zijn kwaadaardige meesterplan was het graven van een tunnel onder Stark Industries, om op die manier de geheimen van Tony Stark buit te kunnen maken.

Het script was blijkbaar vreselijk slecht, en het creatieve team worstelde met het vinden van een manier om de Mandarin te laten werken als slechterik. "Het personage dat eerder bekend stond als de Mandarin, was vanaf het begin de slechterik en het script was helemaal niet zo goed," aldus Latcham.

Hij onthulde dat de Mandarin nog niet gecast was. Uiteindelijk besloten de makers hem helemaal te schrappen uit het verhaal. "Anders maken we Jeff Bridges de slechterik," was het verhaal van regisseur Jon Favreau. "Hij doet het pak aan en is jaloers op Tony. Dan hebben we de Mandarin helemaal niet nodig."

Daardoor lukte het van Iron Man een prima film te maken en de springplank voor het complete MCU.

NieuwsFilm

meest populair