Deze acteur was zo moedig om 29 miljoen te laten schieten voor vervolgfilm

Deze acteur was zo moedig om 29 miljoen te laten schieten voor vervolgfilm

Dikke kluiten, maar zonder goed script deed ie het niet.

Acteur en komiek Will Ferrell ken je mogelijk uit zeer vermakelijk komedies als Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, The Other Guys, Old School en het recente Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Maar wist je ook dat hij ooit het boegbeeld was in een zeer succesvolle kerstfilm?

In 2003 was de acteur namelijk te zien in Elf van Iron Man en Lion King-regisseur Jon Favreau. Hij speelde in de kerstkomedie het personage Buddy Hobbs a.k.a. "Buddy the Elf", een excentriek mens dat werd opgevoed door de elfen van de kerstman.

29 miljoen voor Elf 2
"Ik had de film vanuit een eerlijk standpunt willen promoten, wat ik zou hebben gedaan als het niet was van 'oh nee, het is niet goed. Zoveel geld kan ik gewoon niet afslaan'. En ik dacht: 'Mag ik dat echt zeggen? Ik denk niet dat ik het kan, dus ik denk dat ik de film niet kan doen'," aldus Ferrell tegenover The Hollywood Reporter.

Klaarblijkelijk voelde Ferrell zich voldoende goed bij het geslaagde Elf dat in 2003 een mooie $223 miljoen ophaalde bij een budget van $33 miljoen. Elf 2: Buddy Saves Christmas zou de titel zijn geweest van het vervolg.

Ook James Caan en Zooey Deschanel waren in de komedie te zien, goed voor 85 procent op Rotten Tomatoes.



NieuwsFilm

meest populair