Vergelijking met Christopher Nolan gaat 'Dune'-regisseur te ver

Vergelijking met Christopher Nolan gaat 'Dune'-regisseur te ver

Denis Villeneuve is nog geen meester.

Regisseur Denis Villeneuve gaat ondertussen een aantal jaar mee. Met Incendies brak de Candese filmmaker door en met titels als Prisoners en Sicario maakte hij naam in de States.

Recent verscheen van Villeneuve de film Dune, een film die werd geprezen door Tenet-regisseur Christopher Nolan. In gesprek met The Hollywood Reporter reageerde hij op de uitlating van Nolan.

"Eerlijk gezegd besteed ik niet veel aandacht aan dat soort uitspraken omdat het uitspraken zijn die kunnen veranderen. Ik bedoel, ik ben een enorme fan van Nolans werk. Hij is een meester, maar ik beschouw mezelf niet op hetzelfde niveau," aldus Villeneuve.

"Nee, het is geen valse bescheidenheid, en ik moet voorzichtig zijn met wat ik hier zeg. Het is gewoon dat ik graag denk dat ik mijn vak nog steeds aan het leren ben en dat elke film een leerervaring is," voegde hij toe.

Nog geen meester als Nolan
Als ik op een dag het gevoel heb dat ik de touwtjes in handen heb en dat ik de tools volledig onder de knie heb, dan zou ik misschien een meester genoemd kunnen worden," aldus de regisseur, "maar dat is nu niet het geval. Ik leer nog te veel."

"Ik denk dat Chris een moderne meester is, en elke keer legt hij de lat nog hoger. Dus om je oorspronkelijke vraag te beantwoorden, het is een mooi compliment om in één adem genoemd te worden met een filmmaker van dat kaliber, maar daar luister ik eerlijk gezegd niet naar," sluit Villeneuve af.

Recent werd duidelijk dat de Canadees aan de slag kan met Dune: Part Two die in oktober 2023 moet verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair