John Boyega gaat gewoon door met kritiek te uiten over laatste Star Wars-films

John Boyega gaat gewoon door met kritiek te uiten over laatste Star Wars-films

Als Robert Pattinson het doet, mag ik het toch ook doen?

John Boyega mag dan wel een belangrijke rol spelen in de laatste Star Wars-trilogie, hij was hier zelf geen al te grote fan van. Hij liet zich namelijk meerdere keren negatief uit over de franchise, iets wat hem niet in dank werd afgenomen. Nu bijt hij van zich af.

Ondanks het feit dat miljoenen fans ook (zeer) teleurgesteld waren met de laatste drie films, was Boyega dat eveneens, maar dit schoot heel wat mensen in het verkeerde keelgat. Zo zei hij o.a. vorig jaar dat bijna alle aandacht in de film uitgaat naar 'witte personages'.

Vergelijking
Boyega zei toen: "Alle aandacht gaat uit naar Adam Driver en Daisy Ridley. Daar moeten we gewoon eerlijk in zijn. Adam en Daisy weten dat. Iedereen weet dat. Ik zeg niks wat iedereen niet al weet. Disney wist wat ze wilden doen met deze personages, maar hetzelfde kan niet gezegd worden over Kelly Marie Tran en mijzelf..."

Niet iedereen vond dit even netjes, maar Boyega heeft zeker geen spijt van zijn uitspraken. Tijdens een recent interview liet hij van zich horen: "Het verbaasd me eerlijk gezegd wel dat mensen er een probleem mee hebben als ik me zo over de films uitlaat..."

Robert Pattinson
Zo vervolgt Boyega: "Ik bedoel, kijk naar Robert Pattinson. Ik hou van hem, maar hij uit eveneens vaak genoeg kritiek op zijn eigen films, maar daar heeft niemand een probleem mee. Waarom mag ik dat niet ook gewoon doen?"

Pattinson heeft openlijk al meerdere keren de draak gestoken met de Twilight-franchise. Hij mag dan wel wereldberoemd zijn geworden dankzij zijn hoofdrol in deze reeks, hij is er zelf geen echte fan van. Zo zei Pattinson 10 jaar geleden: "Het is raar om daar een deel van uit te maken en iets te vertegenwoordigen wat ik zelf eigenlijk niet echt leuk vind". Sindsdien heeft de acteur de films herhaaldelijk in diskrediet gebracht.

Uithaal
Boyega denkt niet dat Disney ooit zal reageren op zijn uitspraken. Zo gaat hij verder: "Disney praat niet over zulke soort dingen. Tenzij het Scarlett Johansson is en het over een rechtszaak gaat, denk ik niet dat ze hier op zullen reageren."

NieuwsFilm

meest populair