Aanstootgevende non op poster 'Benedetta' van Paul Verhoeven

Aanstootgevende non op poster 'Benedetta' van Paul Verhoeven

De Nederlandse topfilm draait nog steeds in de bioscoop.

Op 83 jarige leeftijd is het Paul Verhoeven (Zwartboek, Elle) wederom gelukt om een film op te leveren die de tongen losmaakt. Zijn Benedetta is ondanks een prima ontvangst namelijk niet bij iedereen geliefd. De titelrol als de onder meer wat ondeugende non Benedetta Carlini is voor actrice Virginie Efira.

In Benedetta lijdt een 17e-eeuwse non in Italië aan verontrustende religieuze en erotische visioenen. Ze wordt bijgestaan door een metgezel, en de relatie tussen de twee vrouwen ontwikkelt zich tot een romantische liefdesaffaire.

In New York was er een demonstratie tegen de film en in Rusland is de film zelfs voorboden om te vertonen in de bioscoop. Op Rotten Tomatoes staat Benedetta er overgens prima voor met 84 procent op de Tomatometer, met een 7.60 / 10 als gemiddelde beoordeling.

Amerikaanse poster voor Benedetta
Sinds midden deze maand vind je de film vooral in de Nederlandse filmhuizen en vanaf 3 december draait het drama ook beperkt in de States.

Hieronder het affiche met daarop Efira's Benedetta en de nodige quotes uit recensies in kruisvorm. Heb jij de film gezien?

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair