'Star Wars' maakt meer materiaal over Darth Maul

'Star Wars' maakt meer materiaal over Darth Maul

Er zou een serie over Crimson Dawn gemaakt worden.

Nadat we eerder deze week de The Book of Boba Fett-trailer konden zien, horen we nu dat de Star Wars-franchise dieper in nog een slechterik duikt. Het personage Darth Maul (of gewoon 'Maul', zoals hij nu bekend staat), schijnt een eigen serie te krijgen.

Het gerucht gaat dat het een animatieserie wordt, die dient als prequel op de film Solo: A Star Wars Story. Zo moeten de belangrijkste gaten in het verhaal van Maul gevuld worden, namelijk hoe hij een compleet misdaadsyndicaat kon runnen.

Darth Maul
Aan het einde van Solo kwamen we erachter dat Maul de grote baas van Crimson Dawn was, het misdaadsyndicaat dat gerund werd door Dryden Voss.

Voss kwam om het leven tijdens een duel met Han Solo en diens jeugdliefde Qi'ra. Maar die bleek Han te bedriegen in een poging zelf de grote baas van Crimson Dawn te worden. In de laatste momenten van Solo: A Star Wars Story kwamen we erachter dat de voormalig Sith Lord de grote eindbaas was.

Nu moet er dus een serie komen, die laat zien hoe het Darth Maul precies vergaan is. We weten immers dat hij een crimineel imperium heeft, maar hoe dat ontstaan is, hoelang hij de baas was enzovoorts weten we nog niet.

NieuwsFilm

meest populair