Disney schrapte een 'Pirates of the Caribbean'-scène die Jack Sparrow nogal anders neerzet

Disney schrapte een 'Pirates of the Caribbean'-scène die Jack Sparrow nogal anders neerzet

Da's pas tragisch.

Als je de Pirates of the Caribbean-films kijkt, weet je meteen dat Johnny Depp's Captain Jack Sparrow niet de meest morele en rationele persoon van de wereld is. Meermaals blijkt dat hij bepaald niet over de toekomst denkt.

Bovendien lijkt Sparrow bovenal bezig te zijn met zichzelf. Sparrow offerde 100 zielen op om zichzelf te redden. Daarmee moge duidelijk zijn dat hij een crimineel is, iemand die zichzelf echt voor anderen plaatst. Alleen had een verwijderde scène in de film Pirates of the Caribbean: At World's End laten zien dat Sparrow ook een andere kant had.

Verwijderde scène
In Pirates of the Caribbean: At World's End zien we snel dat Lord Cutler Beckett en Jack Sparrow bepaald niet overweg kunnen met elkaar. Maar we leren niet waarom dat zo is.

In een verwijderde scène komen we erachter dat de twee een lange geschiedenis hebben die vooraf gaat aan de films. Jack bleek voor Beckett gewerkt te hebben en een 'vracht' (van 100 slaven) te moeten vervoeren voor Beckett vanuit Afrika.

Maar Sparrow besloot het werk niet uit te voeren en bevrijdde de slaven. In de verwijderde scène zouden we hebben gezien hoe Sparrow tegen Beckett zei: "mensen zijn geen vracht, maat".

Daarmee zouden we een heel andere kant van Sparrow gezien hebben. Het lag ook ten grondslag aan de strijd tussen Beckett (die de Black Pearl in brand stak als wraak, en Sparrow als piraat brandmerkte) en Sparrow.

Dat niet alleen, het laat ook zien waarom Jack uiteindelijk aan Davy Jones vroeg om zijn schip terug te brengen. En Jones ging akkoord in ruil voor honderd zielen (zouden dat dan de 100 slaven zijn?). Hieronder de clip:



NieuwsFilm

meest populair