Morpheus in 'The Matrix: Resurrections' is niet wie je denkt dat hij is

Morpheus in 'The Matrix: Resurrections' is niet wie je denkt dat hij is

Dat is pas raar.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

We weten sinds kort dat acteur Yahya Abdul-Mateen II de rol van Morpheus speelt in The Matrix Resurrections. Maar opmerkelijk genoeg horen we nu ook dat hij niet de Morpheus speelt van Laurence Fishburne uit de oorspronkelijke trilogie.

De eerste blik op The Matrix Resurrections liet een personage zien dat wel heel erg veel leek op Morpheus. Dat werd vervolgens bevestigd door Abdul-Mateen II. Maar nu blijkt dat er meer aan de hand is.

Welke Morpheus hebben we het over?
In de oorspronkelijke Matrix-trilogie is Fishburne de kapitein van de Nebuchadnezzar, en is hij degene die gelooft Neo de One is en dat hij de mensheid kan redden van de Machines.

Tijdens een interview met de Britse GQ vertelde Abdul-Mateen II wie hij speelt. Ja, de namen zijn hetzelfde, maar nee: Morpheus is niet gewoon de Morpheus die je kent. Hieronder het stuk tekst uit GQ:

"'Het personage heet Morpheus', [Abdul-Mateen II] corrigeert mij en snel. Er is online wat consternatie over de vraag waarom Laurence Fishburne, de oorspronkelijke Morpheus, niet het personage Morpheus speelt, aangezien Keanu Reeves terug is als Neo en Carrie-Anne Moss als Trinity. Heeft hij met Fishburne gesproken? 'Tegen de tijd dat dit interview uitkomt wel, ik wil het'. Niet alleen is Fishburne erg gracieus geweest over de opbouw naar deze vierde film, ook is het zo dat als je de strikte Matrix-folklore volgt, namelijk een videogame genaamd 'The Matrix Online', Morpheus in feite dood is. 'Het zal allemaal logisch blijken zodra hij uitkomt', zegt Abdul-Mateen, die Morpheus speelt, maar niet Morpheus is."

NieuwsFilm

meest populair