Eerste recensies 'Finch' met Tom Hanks: een post-apocalyptische topper?

Eerste recensies 'Finch' met Tom Hanks: een post-apocalyptische topper?

De scifi-film Finch staat gisteren op Apple TV+.

Sinds gisteren staat op Apple TV+ de nieuwste film met de levende Hollywoodlegende Tom Hanks. De tweevoudig Oscarwinnaar is te zien in de sciencefictionfilm Finch van regisseur Miguel Sapochnik (Game of Thrones, Repo Men). Hoe is de ontvangst?

Na Greyhound uit 2020 is het de tweede film van Hanks die in korte tijd op de streamingdienst van Apple verschijnt. Uiteraard was ook Finch oorspronkelijk bedoeld om in de bioscoop te verschijnen. De ontvangst is zeer redelijk met op het moment van schrijven 73 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, maar slechts 59 procent op de Audience Score.

Charmant post-apocalyptische verhaal
"Finch is misschien niet het meest memorabele post-apocalyptische verhaal, maar met Tom Hanks zie je een heerlijk charmant gezelschap, zelfs na de ineenstorting van de beschaving," luidt de Critics Consensus.

Ook de verschillende recensies van de "Top Critics" laten los van enkele recensies doorgaans geen enorme uitschieters zien. "Tom Hanks, een schattige hond en een lieve robot - alleen de allerhardsten kunnen zo'n trio weerstaan. De film is goud waard," schrijft de zeer positieve Robert Levin van Newsday.

Robert Abele van Los Angeles Times is een stuk minder enthousiast: "Finch is allemaal concept, geen film, zoals iets dat Pixar zou hebben weggegooid in een vroege brainstormsessie."



NieuwsFilm

meest populair