Oscars 2022: 'Power of the Dog' met Benedict Cumberbatch

Oscars 2022: 'Power of the Dog' met Benedict Cumberbatch

Deze film moet je in de gaten houden

Het wordt weer kouder buiten en dat betekent dat er weer wordt nagedacht over welke films er mee gaan doen om de filmprijzen. FilmTotaal houdt dit uiteraard goed in de gaten en geeft de komende weken een aantal tips.

We beginnen deze week met de Netflix film The Power of the Dog, die vanaf 18 november in een select aantal bioscopen gaat draaien en op 4 december beschikbaar komt op Netflix.

Verhaal
Power of the Dog gaat over twee rijke broers, Phil en George, die met z'n tweeën een grote ranch bezitten in Montana. Wanneer George in het geheim met een lokale weduwe trouwt, ontketent de briljante maar wrede Phil een oorlog om haar te breken. Hij deinst er niet voor terug om haar zoon Peter als pion te gebruiken in zijn meesterplan.



Cast
De hoofdrol van de film is voor Benedict Cumberbatch, die naast veel lof ook veel kritiek te verduren kreeg op zijn rol. De rol van weduwe Rose is voor Kirsten Dunst, in een rol die eerst weggelegd zou zijn voor The Handmaids Tale-ster Elizabeth Moss.

Andere rollen in deze film worden gespeeld door Jesse Plemons als George, Kodi Smit-McPhee als zoon Peter en Thomasin McKenzie als Lola.

Welke prijzen?
De film wordt genoemd als één van de grote kanshebbers voor de prijzen voor 'Beste Film' dit jaar. Cumberbatch staat hoog genoteerd voor een nominatie in zijn categorie, net als regisseur Jane Campion. Kirsten Dunst lijkt de frontrunner voor de categorie 'Beste Bijrol', het script is de frontrunner voor de categorie 'Beste aangepaste scenario'.



NieuwsFilm

meest populair