Nieuw op Blu-ray: Black Widow

De aftrap van Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe.

Bram de Groot 7 november 2021 09:35 in Blu-ray
Discs: 1 x Blu-ray | Release: oktober 2021 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HDMA 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8717418596101 | Extra's: Zussen aan de slag | Het grote werk | Bloopercompilatie | Introductie van regisseur Cate Shortland | Deleted Scenes | Met dank aan: Disney

Na een heel jaar zonder Marvel Cinematic Universe verscheen in juli dan eindelijk de eerste film in de volgende fase van de franchise. Dit is uiteraard Black Widow, de vermoedelijk laatste film waarin we Scarlett Johansson zien als de lenige en vliegensvlugge heldin.

De release was een succes, maar was wel een van de eerste films van Disney die gelijk ook op Disney+ verscheen via VIP-toegang, dus met een bijbetaling 21,99 euro. De film zelf was duidelijk een goedmakertje, aangezien Black Widow al veel eerder een solofilm verdiende, en de introductie van haar onvermijdelijke opvolger.

Ontvangst & Box office
De ontvangst van Black Widow was prima met 79% op de Tomatometer en een mooie 91% als Audience Score. "De diepere thema's van Black Widow worden overstemd door alle actie, maar het blijft een solide vermakelijke film en een op zichzelf staand avontuur dat vooral gedragen wordt door een geweldige ondersteunende cast," luidt de critics consensus.

Het $200 miljoen kostende Black Widow startte in de States met ruim $80 miljoen en eindigde wereldwijd op een prima $380 miljoen. Via Disney+ zou er nog eens $125 miljoen zijn opgehaald. Uiteraard geen scores van pre-corona, maar winstgevend lijken de cijfers wel.Blu-ray uitgave
De Blu-ray uitgave van Black Widow is basic en netjes. De uitgave zit in een standaard blauw hoesje met voorop Black Widow en vijf van de ondersteunde personages, Yelena Belova, Red Guardian, Melina Vostokoff Rick Mason en Taskmaster.

Op de Blu-ray disc staan een aantal extra's, met de twee featurettes Zussen aan de slag (over de Black Widows en hun relatie) en Het grote werk (een wat snelle making of) en enkele andere bonusmaterialen.

Ook zie je een korte Introductie van regisseur Cate Shortland en de standaard Blooperreeks. Misschien wel het aardigst zijn de negen Deleted Scenes van in totaal bijna een kwartier. De titels zijn Grocery Shopping, Bike Chase, Gulag Fight, Smile, Come After Me, Walk and Talk, Widows in Training, Kiss en Ohio.

Black Widow
In Black Widow haalt het verleden van Natasha Romanoff haar in. Achtervolgd door een kracht die voor niets zal stoppen om haar neer te halen, moet Natasha haar verleden als spion onder ogen zien. Ze krijgt hierbij opnieuw te maken met relaties die, lang voordat ze een Avenger werd, verbroken werden.NieuwsFilm