Legendarische gameproducer Shigeru Miyamoto over 'Super Mario Bros'

Legendarische gameproducer Shigeru Miyamoto over 'Super Mario Bros'

De hooggespannen verwachtingen moeten waargemaakt gaan worden

De langverwachte animatiefilm over Super Mario is vrijwel af. Maar er wordt nog steeds aan gewerkt om aan de hooggespannen verwachtingen van de bezoekers te blijven voldoen. Dat gaf Shigero Miyamoto aan tijdens een investeerdersmeeting van productiebedrijf Illumination.

De legendarische bedenker van games als Super Mario Bros en The Legend of Zelda is ook co-producer van de animatiefilm. Miyamoto gaf aan dat men intern zeer tevreden is over de film zoals deze nu is, maar dat deze toch nog bijgeschaafd wordt, om zo teleurstellingen bij het publiek te voorkomen.

Sonic the Hedgehog
Hierbij kan de vergelijking worden gemaakt met de film van gameconcurrent Sonic the Hedgehog. Van die gameverfilming konden de eerste beelden op erg veel kritiek rekenen van de fans, waarna er flink gesleuteld is aan de film. Een verstandige keuze, want Sonic the Hedgehog was alsnog een groot succes aan de bioscoopkassa's.

Mogelijk wil men een dergelijke situatie met Super Mario Bros voorkomen. Aangezien de film als testcase dient voor de verfilming van andere games van gamemaker Nintendo is het belang ook zeer groot dat de film een succes wordt.

Focus
In hetzelfde interview gaf Miyamoto ook aan eventuele andere gameverfilmingen stuk voor stuk de focus zullen krijgen. Het is dus niet zo dat er meerdere verfilmingen gelijktijdig zullen worden geproduceerd, die dan kort na elkaar uit moeten komen. Fans van andere Nintendofranchises dan Super Mario zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Mocht Super Mario Bros een succes worden dan overweegt men nog films te maken over The Legend of Zelda, Donkey Kong, Animal Crossing, Wario's World en Luigi's Mansion

NieuwsFilm

meest populair