Het scheelde niet veel of 'The Matrix Resurrections' werd niet afgemaakt

Het scheelde niet veel of 'The Matrix Resurrections' werd niet afgemaakt

Door de shutdowns wilde men bijna niet meer.

Jessica Henwick, een van de nieuwe castleden van The Matrix Resurrections, onthult dat regisseur Lana Wachowski gespeeld heeft met het idee om de film niet af te maken, als gevolg van de shutdown.

De opnames van de film begonnen in februari 2020 en werden in maart dat jaar stilgelegd vanwege de coronapandemie. Pas in augustus 2020 gingen ze verder en een paar maanden later - in november - werden ze afgerond. Even speelde Wachowski met het idee ze niet af te ronden.

Waarom niet?
Henwick sprak met Collider en vertelde dat de COVID-shutdown de productie bijna helemaal stil legde. Dat komt omdat Wachowski zich afvroeg of ze haar film wel af kon krijgen.

Wachowski zei volgens Henwick het volgende: "Nou, misschien is het dat wel. Misschien komen we niet meer terug om de rest op te nemen." Volgens Henwick was de reden die Wachowski hiervoor noemde, dat de nieuwe Matrix dan "als een legendarische film die niemand ooit zou kunnen zien de geschiedenisboeken in zou gaan. Misschien was het wel zo voorbestemd.".

"Maar ze speelde echt met het idee om het niet af te maken." Gelukkig is dat uiteindelijk niet gebeurd en zijn de opnames verder gegaan. In december draait 'ie in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair