'The Matrix Resurrections' was niet makkelijk op te nemen door Lana Wachowski's regiestijl

'The Matrix Resurrections' was niet makkelijk op te nemen door Lana Wachowski's regiestijl

Jessica Henwick had het er soms wel moeilijk mee.

Jessica Henwick is een van de sterren van The Matrix Resurrections. Zij onthult tijdens een interview hoe het is om met regisseur Lana Wachowski te werken. Dat blijkt niet eens zo heel eenvoudig.

Het verhaal van The Matrix Resurrections speelt zich twintig jaar na het einde van de laatste film in de franchise af en draait wederom om Neo. Hij leeft weer een normaal leven in het San Francisco van de nabije toekomst. Maar zijn leven neemt een nieuwe wending als hij erachter komt weer in de Matrix te leven.

The Matrix Resurrections-opnames
Tijdens een interview met de site Collider vertelde Henwick hoe het was om op te nemen onder leiding van Wachowski.

"Ze is heel creatief en heeft echt een heel sterke visie. Ze werkt niet zoals de regisseurs met wie ik tot nu toe samenwerkte," begon Henwick.

"Ze houdt ervan met lange takes te werken. Vaak duurde het twintig minuten voordat er een cut gemaakt werd. Iedereen moest zich er continu van bewust zijn dat de camera op elk moment 360 graden om ons heen zou kunnen draaien. Zij stond dan naast de operator en was bezig met de opnames. Als Keanu aan het praten was, kon het zomaar zijn dat de camera ook ineens op jou gericht werd, ook al heb je geen tekst op dat moment. Dat is hoe zij opneemt, echt op basis van het gevoel dat ze op een zeker moment heeft. Het is heel fascinerend om te zien. Ik heb nooit eerder met een regisseur gewerkt met zo'n sterk gevoel."

NieuwsFilm

meest populair