Benedict Cumberbatch wees 'Doctor Strange'-rol bijna af voor een opmerkelijke reden

Benedict Cumberbatch wees 'Doctor Strange'-rol bijna af voor een opmerkelijke reden

Marvel moest het bijna zonder Benedict Cumberbatch doen omdat hij het personage zo seksistisch vond.

Vijf jaar na het debuut van Marvel-film Doctor Strange is het moeilijk om je voor te stellen dat iemand anders de rol van de Sorcerer Supreme zou spelen dan acteur Benedict Cumberbatch. Zijn casting was spot-on en hij blijft een favoriet onder de fans.

Maar dat gezegd hebbende, blijkt nu dat Cumberbatch bijna nee zei tegen het personage. Hij kende namelijk alleen de wat verouderde versies van het personage uit de comics.

Bijna nee gezegd
Cumberbatch sprak over de rol met Esquire en onthulde dat hij heel lang twijfelde. Het personage had wat negatieve kanten waar hij niet heel blij van werd.

"Ik had zo mijn twijfels, afgaande op de comics," aldus de acteur. "Ik dacht: 'Dit is een heel gedateerd en seksistisch personage. En het is heel erg verbonden aan die crossover, van 'oost ontmoet west' en de occulte bewegingen uit de jaren zestig en zeventig. Maar ze wisten daarna het bredere verhaal te verkopen: 'maak je maar niet druk, dit wordt echt een personage uit zijn tijd, en ja, hij heeft wat problemen met zijn houding, maar dit is hoe we het voor ons zien'."

Gelukkig maar speelde Cumberbatch een heel moderne versie van het personage, eentje die echt niet zo was als de oude comics.

NieuwsFilm

meest populair