Sylvester Stallone onthult de grootste fout die hij gemaakt heeft in de 'Rocky'-franchise

Sylvester Stallone onthult de grootste fout die hij gemaakt heeft in de 'Rocky'-franchise

Als hij één ding terug zou mogen draaien...

Sylvester Stallone heeft in de loop der jaren in veel blockbuster-franchises gezeten (vaak dankzij hemzelf) zoals Rambo, The Expendables en natuurlijk Rocky. Met een carrière van meer dan 40 jaar kan het voorkomen dat je hier en daar een foutje maakt.

Tijdens de aanloop naar de release deze week van de Rocky IV Director's Cut, getiteld Rocky vs Drago, heeft Sly toegegeven wat hij achteraf zijn meest oliedomme beslissing uit de boksfranchise vindt.

Want volgens Stallone had hij het peronage Apollo Creed van Carl Weathers nooit moeten vermoorden. Als hij de kans zou krijgen om het terug te draaien door de film opnieuw te maken, zou hij die aangrijpen en Apollo laten leven. Hij noemde de beslissing 'dwaas' en legde uit:

"Ik dacht dat ik zo'n springplank nodig had om het drama op deze manier krachtig voorwaarts te projecteren. In plaats daarvan had Apollo zijn gevecht met Ivan Drago moeten overleven, maar zodanig geblesseerd dat hij verlamd in een rolstoel eindigde". Dit fragment komt uit de making of die je hieronder kunt bekijken (met de bekentenis vanaf 55:19)


Eens of oneens?
Toch is het de vraag of de impact net zo sterk was geweest als Apollo een soort nieuwe Mickey (Rocky's coach) was geworden. Waarschijnlijk had het de verhaallijnen in de sequels een andere kant op geduwd en was ook de Creed spin-off reeks met Michael B. Jordan nooit ontstaan.

NieuwsFilm

meest populair