Alec Baldwin aangeklaagd voor het dodelijk ongeluk op de set van 'Rust'

Alec Baldwin aangeklaagd voor het dodelijk ongeluk op de set van 'Rust'

Een technicus van de film vindt dat de acteur niet goed zijn werk deed.

Vorige maand schoot Alec Baldwin een cameravrouw, genaamd Haluna Hutchins, dood op de set van de western Rust. Omdat het om een ongeluk lijkt te gaan werd de acteur niet verantwoordelijk gehouden, maar nu wordt hij alsnog aangeklaagd.

Het hoofd van de belichting van de film, Serge Svetnoy, heeft namelijk een rechtszaak aangespannen tegen de hoofdrolspeler, maar eveneens tegen wapenexpert Hannah Gutierrez-Reed en assistent-regisseur Dave Halls.

Aanklacht
Svetnoy komt hier nu mee, aangezien hij beweert dat het tragische incident hem ernstig emotioneel leed heeft bezorgd. Heel erg gek klinkt dit niet. Sventoy kende Hutchins namelijk al enkele jaren en beschouwde haar als een goede vriendin. Hij hielp haar toen ze was neergeschoten en probeerde het bloeden te stoppen.

In de aanklacht staat o.a. dat Baldwin voorzichtiger om had moeten gaan met het pistool dat hem gegeven was door Halls. Zo was het aan de acteur om te checken of het wapen leeg was en dat er geen echte kogels inzaten.

Svetnoy gaat verder door te zeggen dat Baldwin het wapen vuurde wanneer dit helemaal niet nodig was, iets wat Hutchins het leven heeft gekost.

Producent
Niet alleen zou Baldwin onvoorzichtig zijn geweest op de set, Svetnoy laat weten dat de acteur eveneens geen goede producent was. Baldwin zou als producent hebben geprobeerd geld te besparen, waardoor er onvoldoende bemanningsleden waren ingehuurd, dus eveneens niet genoeg wapenexperts.

Volgens Svetnoy was dit het ergste ongeluk op de set, maar lang niet het enige incident dat zich voordeed op de set van Rust...

NieuwsFilm

meest populair