Scifi-film 'Finch' met Tom Hanks is een groot succes

Scifi-film 'Finch' met Tom Hanks is een groot succes

Apple TV+ heeft weer een goed bekeken film.

De onlangs uitgebrachte sciencefictionfilm Finch met Tom Hanks heeft volgens Deadline geresulteerd in een nieuw record voor de Apple TV+. Het door Miguel Sapochnik (Game of Thrones, Repo Men) geregisseerde apocalyptische drama debuteerde afgelopen vrijdag en is naar verluidt de meest bekeken originele film op de dienst geworden.

Opvallend is dat Finch de oorlogsthriller Greyhound (ook met Hanks) overtreft, een van de eerste aankopen door Apple TV+ vorig jaar. Finch ging in première in meer dan 100 landen en verdubbelde naar verluidt het aantal bezoekers op de openingsdag. Naarmate het weekend vorderde kwamen er meer bij. De daadwerkelijke cijfers zijn echter niet vrijgegeven door Apple.

De titel voegt eindelijk wat meer zichtbaarheid toe aan AppleTV+, dat niet in staat is om qua inhoud te concurreren met Netflix of HBO Max. Veel van de films zijn kleinere drama's voor een kleinschaliger publiek.

Finch met Tom Hanks
In Finch speelt Hanks een robotica-ingenieur die als een van de weinigen een wereldwijde ramp heeft overleefd. Zijn kostbaarste bezit is zijn hond Goodyear, waarvoor hij door het vuur gaat. Nu de wereld is geruïneerd en levensmiddelen een zeldzaam goed zijn, weet hij dat hij niet lang meer zal leven. Om ervoor te zorgen dat Goodyear in goede handen belandt, bouwt hij een robot om over hem te waken.



NieuwsFilm

meest populair