Teleurstellende cijfers Disney+ zorgen voor grote veranderingen

Teleurstellende cijfers Disney+ zorgen voor grote veranderingen

CEO-Bob Chapek laat weten dat de streamingdienst een boost zal gaan krijgen.

Disney+ is misschien wel de grootste concurrent van Netflix, maar de laatste maanden vallen de cijfers echter zwaar tegen. De streamingdienst van het 'House of the Mouse' kent nu zelfs zijn slechtste groeikwartaal.

De sterke groei van de streaminggigant is af aan het zwakken. Enkele maanden geleden kregen we te horen dat Disney+ in het kwartaal juli-september dit jaar op 118,1 miljoen lidmaatschappen kwam te staan, 2,1 miljoen meer dan het voorgaande kwartaal. Mooie cijfers zou je zeggen, maar bij Disney zelf zijn ze niet tevreden.

Minder dan verwacht
Analisten hadden namelijk voorspeld dat Disney+ op zo'n 10 miljoen extra lidmaatschappen kon rekenen, maar dit blijkt dus bijna 8 miljoen minder te zijn. Bob Chapek, de grote baas, liet echter weten dat ze zich nog geen zorgen hoeven te maken.

Het doel van Disney+ is dat de teller zich in 2024 tussen de 230 en 260 miljoen abonnees bevindt, wat nog haalbaar lijkt te zijn. Ondanks het feit dat er films uitkwamen als Luca, Shang-Chi en Jungle Cruise, lijken er minder nieuwe lidmaatschappen bij te komen omdat veel grote producties vertraging hebben opgelopen en er daarom niet zo veel nieuws is als gedacht/beloofd.

Enorme boost
Chapek en zijn team gaan daarom actie ondernemen. Het is nu namelijk de bedoeling om tegen eind september 2022 de hoeveelheid van originele content op Disney, Marvel, Pixar, Star Wars en National Geographic maar liefst te verdubbelen.

Chapek zei dan ook dat ze van plan zijn de uitgaven voor uniek Disney+ content flink te verhogen, ook al staat het budget hiervan nu al op een ongelofelijke 8 tot 9 miljard dollar!

NieuwsFilm

meest populair