'Harry Potter'-fantheorie: Hagrid moest klein blijven omdat hij een grote vijand van Voldemort kon worden

'Harry Potter'-fantheorie: Hagrid moest klein blijven omdat hij een grote vijand van Voldemort kon worden

Dat is weer een geinige fantheorie.

De Harry Potter-franchise is er een met een brede mythologie en een uitgebreide geschiedenis. Dat leent zich goed voor fans om theorieën te bedenken, waarvan er nu weer een interessante op Reddit verscheen.

Fans van de franchise bedenken regelmatig nieuwe verklaringen voor bepaalde verhaallijnen in de boeken van J.K. Rowling. Zo is er nu een verhaal over de mogelijke rol van Hagrid en waarom Voldemort het op hem voorzien had.

Voldemort en Hagrid
De fantheorie wijst erop dat Hagrid een significante bedreiging vormde voor Voldemort. En dat hij daarom uit de weg geruimd moest worden.

Hagrid is volgens de fantheorie behoorlijk getalenteerd, aangezien hij het neefje van Harry (Dudley) weet te betoveren, met slechts een paar gebroken stukken toverstaf in zijn paraplu. Dat wijst erop dat - hoewel Hagrid geen briljante geest heeft - hij wel erg getalenteerd in magie is.

Hagrid zou als volwaardig tovenaar wellicht makkelijk gedurende langere tijd gevochten kunnen hebben met machtige tovenaars. Er is namelijk ook fysieke kracht en met name uithoudingsvermogen vereist voor een tovergevecht. Dat zou betekenen dat Hagrid een goede bijdrage kon leveren in de strijd tegen Voldemort.

En waarom Tom Riddle in zijn tienerjaren de bedreiging van Hagrid zo vroeg mogelijk verwijderde...

NieuwsFilm

meest populair