Kritiek op Nicole Kidman en Javier Bardem in 'Being the Ricardos', regisseur reageert

Aaron Sorkin legt uit waarom beide sterren juist wel geschikt zijn voor het project.

Wouter Drummen 14 november 2021 08:31 in Algemeen
Nicole Kidman en Javier Bardem mogen dan wel bij de beste acteurs vandaag de dag horen, niet iedereen is een even grote fan van hun castings als sitcom-sterren Lucille Ball en Desi Arnaz in Being the Ricardos. Regisseur Aaron Sorkin neemt het nu voor zijn hoofdrolspelers op.

Sorkin, o.a. bekend van The Trial of the Chicago 7, wist de twee geliefde acteurs te strikken. Toch is Kidman onder vuur komen te liggen, aangezien ze niet genoeg lijkt op Ball. Anderen vinden juist weer dat de Spaanse Bardem niet geschikt is om de Cubaanse Arnaz te vertolken. Sorkin bijt nu van zich af.

Reactie
Zo begint hij: "Ik heb Nicole en Javier vanaf het begin duidelijk gemaakt dat ze Lucille Ball en Desi Arnaz niet moeten imiteren. Tot aan de eerste repetitie schreef ik hen dan ze juist de personages uit het script moeten spelen. Ik weet dat Nicole al langere tijd aan het oefenen was om zo goed mogelijk Lucy' stem na te bootsen maar dat wilde ik haar besparen".

Sorkin gelooft dat iedereen ervan overtuigd zal zijn dat het duo de goede keuze was nadat ze de film hebben gezien. Zo vervolgt hij: "Ik ben er zeker van dat Kidman de harten van het publiek zal veroveren. De bioscoopgangers zullen de zaal verlaten met het gevoel dat Nicole heel overtuigend was."

Bardem
Bardem kan in de ogen van Sorkin eveneens niet veel fout doen als Arnaz. De regisseur liet zich voor de casting van deze rol bijstaan door een Latijns-Amerikaanse castingconsulente. Ook zij vond Bardem een goede keuze, maar weigerde wel een Braziliaanse acteur. Volgens haar worden Brazilianen namelijk niet als latino's beschouwd, omdat ze Portugees spreken i.p.v. Spaans.

"Ik wil de castingconsulente niet als excuus gebruiken" gaat Sorkin verder. "Ik blijf van mening dat je een personage niet op een Spaanse of Cubaanse manier kan spelen, net zoals je een personage niet op een hetero- of homoseksuele manier kan spelen. Bovendien was niet enkel de castingconsulente het met me eens, maar had ook de Cubaans-Amerikaanse dochter van Lucy en Desi er geen probleem mee".

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Orko

Avatar

WIE heeft er kritiek dan? Wie is 'iedereen' en 'anderen'?

GreenHornet

Avatar

Kleine groep.

Een film is kunst, het hoeft niet identiek te zijn.

GreenHornet

Avatar

Kleine groep.

Een film is kunst, het hoeft niet identiek te zijn.

STYD

Avatar

@Orko, dat is het tegenwoordig. Paar mensen die wat roepen en gelijk wijdt men er een artikel aan. Heeft allemaal met Social media te maken. Vroeger had je dit ook, alleen nu is er een platform dat het binnen 1 seconde kan. En negatieve artikelen is een trend tegenwoordig. Vroeger alleen in de kranten, maar nu op zowat elke site

NieuwsFilm

meest populair