Waarom stapte de oorspronkelijk 'Harry Potter'-regisseur op?

Waarom stapte de oorspronkelijk 'Harry Potter'-regisseur op?

Chris Columbus over z'n redenen om te gaan.

Regisseur Chris Columbus bracht ons de eerste twee Harry Potter-films, maar besloot al na de tweede release op te stappen. Columbus bracht ons Harry Potter and the Sorcerer's Stone en Harry Potter and the Chamber of Secrets, maar stapte daarna op.

Tijdens een interview met THe Hollywood Reporter legde Columbus uit waarom hij al zo vroeg in het proces besloot te vertrekken bij de franchise.

Een Harry Potter-vertrek
Columbus vertelde dat hij besloot zich te focussen op andere delen van zijn leven, en dan met name op zijn gezin. Dat wilde graag terugkeren naar de Verenigde Staten, en dus besloot hij hooguit nog als producent mee te werken aan de Harry Potter-films.

"Sorcerer's Stone kostte 160 dagen aan opnames, wat echt belachelijk lang is. En daarna, direct nadat we klaar waren met de opnames, begonnen we met Chamber of Secrets op te nemen, dat nog eens 160 dagen kostte," begon Columbus.

"Dat zijn ruwweg 320 dagen aan opnames back-to-back. Ik zag mijn kinderen niet opgroeien, die juist heel jong waren toen. Ik miste onze etentjes samen en dacht: 'Ik kan dit niet nog eens zes, zeven, acht jaar volhouden. Mijn kinderen groeien op en ik zal hem nooit leren kennen."

NieuwsFilm

meest populair