Eerste recensies 'Ghostbusters: Afterlife': Kijken of skippen?

Eerste recensies 'Ghostbusters: Afterlife': Kijken of skippen?

We zetten de reacties voor je op een rij.

Ghostbusters: Afterlife komt eindelijk uit in de bioscopen. De film volgt direct op de tweede film uit de jaren tachtig en is tegelijk een heel nieuw verhaal.

We volgen een alleenstaande moeder en haar twee kinderen, die naar een nieuwe stad verhuizen. Daar komen de kids er al snel achter dat ze verbonden zijn aan de oorspronkelijke Ghostbusters en het geheime nalatenschap dat hun grootvader achterliet. Maar slaagt Ghostbusters: Afterlife wel in zijn opzet?

Bekijk ook ons interview met regisseur Jason Reitman.

De recensies
Ghostbusters: Afterlife lijkt best okay ontvangen te worden, maar niet laaiend enthousiast. We zetten een selectie recensies voor je op een rij:

The Guardian: "Het belangrijkste is de flauwheid van het geheel."

USA Today: "De film wisselt tussen het spelen met zijn vroege mythologie, tot het volop na-apen daarvan. Daarmee lijkt het erop dat Ghostbusters: Afterlife de slechtste fan-service lessen van Star Wars: The Rise of Skywalker geleerd heeft."

Bloody Disgusting: "Reitman weet een saluut aan het verleden te geven, dat succesvoller is als een ontroerend eerbetoon, dan een origineel pad vooruit."

WhatToWatch: "Ghostbusters: Afterlife is als een film die in de leegte kijkt, wanhopig zoekende naar nostalgie om zichzelf volledig op te vreten."

Time Out: "Er is duidelijk een Reitman-tot-Reitman overdracht, en het geheel combineert een rurale setting die je slechts vaagjes doet denken aan de vroege Spielberg-klassiekers."

NieuwsFilm

meest populair