Interview: FilmTotaal beeldbelt met 'Ghostbusters: Afterlife'-regisseur Jason Reitman

Interview: FilmTotaal beeldbelt met 'Ghostbusters: Afterlife'-regisseur Jason Reitman

Over samenwerken met je vader en het voortzetten van de Ghostbusters-franchise.

"Mij niet gezien", zei Jason Reitman in 2007. Toen Juno uitkwam, kreeg hij van journalisten vaak de vraag of hij een derde Ghostbusters-film wilde maken. Hij was als regisseur al in vader Ivans voetstappen getreden, maar zou hij ook diens grootste commerciële succes een vervolg willen geven? "Mijn versie zou de saaiste ooit zijn. Dan zouden er geen spoken worden gejaagd", grapte hij toen. Nu, veertien jaar later, is het alsnog zover. Ghostbusters: Afterlife is hier, en ja, er worden zeker wel geesten gebust.

Na de dood van Egon Spengler verhuist zijn alleenstaande dochter met twee tienerkinderen naar zijn vervallen boerderij in Summerville, Oklahoma. Dochter Phoebe (Mckenna Grace) is een buitenbeentje, met meer interesse in wetenschap dan in vrienden maken, en zoon Trevor (Finn Wolfhard) is een standaard verveelde tiener. Als zij ontdekken dat opa een ghostbuster was, pakken ze al gauw zelf de protonpacks en spokenval op. Want niet alleen het beroep spokenjagen is terug van weggeweest.

Ze krijgen hulp van onder anderen moeder Callie (Carrie Coon), wetenschapsdocent Gary Grooberson (Paul Rudd) en Lucky (Celeste O'Connor), het meisje op wie Trevor een oogje heeft. Ook zien we wat oude bekenden terug, onder wie Egons oude partner Ray (Dan Aykroyd). FilmTotaal logde in op Zoom en babbelde met regisseur Jason Reitman over hoe het is om samen met je pa een film te maken, wat hij heeft geleerd van de reboot van regisseur Paul Feig uit 2016 en waarom hij nu alsnog een derde deel in de originele reeks heeft gemaakt.

Bekijk het interview:


Lees ook onze recensie van Ghostbusters: Afterlife.

NieuwsFilm

meest populair