Chris Columbus veroverde met een hele slinkse truc de regie van 'Harry Potter'

Chris Columbus veroverde met een hele slinkse truc de regie van 'Harry Potter'

Na 20 jaar durft hij dat wel toe te geven...

Hoewel het af en toe nog wel eens vergeten wordt, is Chris Columbus degene die de Harry Potter-franchise gelanceerd heeft door The Sorcerer's Stone (2001) en The Chamber Of Secrets (2002) te regisseren.

Hij hield zich aan schrijfster J.K. Rowling haar wens om het karakter Brits te houden en trouw te blijven aan de plot van de boekenserie.

Tevens speelde hij een belangrijke rol bij het casten van de toen nog onbekende Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson.

In een interview ter promotie van de re-release van de complete franchise die volgend jaar in de bioscoop verschijnt, doet Columbus een leuke onthulling over hoe hij de baan uiteindelijk kreeg.

Het blijkt dat zijn dochter hem jarenlang lastigviel met de vraag om de boeken te gaan lezen en toen hij dat deed, wist hij dat hij dé man was:

Veel moeite om aangenomen te worden
Helaas waren er nog 30 andere regisseurs in de race, waaronder beroemdheden als Steven Spielberg, Terry Gilliam, Jonathan Demme, Rob Reiner, Ivan Reitman, Tim Robbins en M. Night Shyamalan.

Dus bedacht Columbus een sluw plannetje. Hij zorgde ervoor dat hij bij de laatste vergadering was, herschreef het complete script van Steven Kloves tot een regisseursversie (toon, hoe de camera te bewegen, het uiterlijk van de sets, etc) en leverde het in bij de producenten door simpelweg te zeggen: "Kijk, ik heb dit gratis voor je geschreven. Bewaar het. Ik wil er niet voor betaald worden. Ik wil gewoon dat je ziet wat ik zou doen".

Voor de producenten bewees hij hiermee dat hij de boeken begreep, een duidelijke visie had en oprechte passie toonde voor de tovenaarswereld.

NieuwsFilm

meest populair