'Bohemian Rhapsody' was een flop ondanks box office van 911 miljoen dollar

'Bohemian Rhapsody' was een flop ondanks box office van 911 miljoen dollar

Ehh? Wat?

Freddie Mercury biopic Bohemian Rhapsody was een gigantische hit toen deze in november 2018 in de bioscoop uitkwam. Daar bracht de film 911 miljoen dollar op, waarmee het de best verdienende musical ooit gemaakt was.

Als je in het achterhoofd houdt dat Bohemian Rhapsody een budget van slechts 60 miljoen dollar had, dan moet de film enorm winstgevend geweest zijn. Immers geldt over het algemeen dat filmproductiebedrijven dubbel het productiebudget moeten verdienen, voor winst. Maar dat zou hier niet op gaan.

Geen winst op Bohemian Rhapsody
Schrijver Anthony McCarten heeft een rechtszaak aangespannen tegen producent Graham King en zijn GK Films, omdat zij zich niet aan hun contract gehouden zouden hebben. Volgens hem eindigde de film met rode cijfers.

Deadline schrijft op basis van een statement van de Twentieth Century Fox Film Corporation dat de productiemaatschappij een een verlies van 51 miljoen dollar boekte op de film. Dat terwijl de productie bijna 1 miljard dollar opbracht

Dat komt natuurlijk vooral door creatief accountancy-werk, waar Hollywood om bekend staat. Zo weten we ook dat bepaalde Harry Potter-films op papier verlies leden.

NieuwsFilm

meest populair