'Dune 2' legt een van zijn grotere mysteries uit

'Dune 2' legt een van zijn grotere mysteries uit

Denis Villeneuve zegt dat diep in ruimtereizen gedoken wordt.

Regisseur Denis Villeneuve vertelt tijdens een nieuw interview dat Dune: Part Two meer gaat kijken naar de werking van ruimtereizen in de franchsie.

De film Dune is het verhaal van Paul Atreides, de zoon van een familie die de heerschappij krijgt over de meest gevaarlijke planeet in het universum. Daar moeten zij het mijnen van de belangrijkste grondstof leiden. Dune zit vol prachtige beelden, en biedt een imposante blik op ruimtereizen. Maar hoe dat werkt wordt niet echt uitgelegd.

Dune-reizen
In een interview met Empire Online vertelt Villeneuve over de rol die de Spacing Guild Navigators krijgen in de nieuwe film.

"Ik heb geprobeerd het ruimtereizen zo mysterieus mogelijk te houden, om een soort mysticisme of heilige relatie met dat deel van de film mee te nemen. Alles wat om de ruimte draait is zo opvallend en mysterieus in Part One," aldus Villeneuve.

"De Heighliners die door de Spacing Guild gebruikt worden zijn schepen. We hebben lang nodig gehad om het design te maken, maar toen we met deze vorm kwamen wisten we dat we de goede vorm te pakken hadde. Het voelt als een echo van de worm, en tegelijk als iets dat je zou kunnen zien als een sterrenpoort."

Dat wordt in deel twee meer verkend. "Voor nu wil ik het een mysterie laten. Maar het wordt uitgelegd in Part Two."

NieuwsFilm

meest populair