Zombietopper 'Train to Busan' krijgt Engelstalige remake

Zombietopper 'Train to Busan' krijgt Engelstalige remake

Een van de beste zombiefilms van de laatste jaren in een nieuw jasje.

In 2016 Sang-Ho Yeon hoge ogen te gooien met zijn zombiefilm Train to Busan. Ondanks het feit dat het wordt gezien als een van de beste zombiefilms van de afgelopen jaren, willen de Amerikanen toch hun eigen versie. Er wordt nu dan ook gewerkt aan een Last Train to New York.

De cast voor de originele film bestond uit o.a. Gon Yoo (Squid Game), Ma Dong-Seok (Eternals) en Su-An Kim. Train to Busan ging in wereldpremière tijdens het 2016 film festival in Cannes en werd uitstekend onthaald. De film kreeg dan ook lovende kritieken van zowel critici als de normale bioscoopgangers, vanwege de snelle actie en geslaagde personages.

Succes
De film was eveneens een kaskraker. Train to Busan kost namelijk ongeveer 8,5 miljoen dollar om te maken, maar bracht bijna 100 miljoen dollar op! De film brak meerdere records in Korea, dus regisseur Timo Tjahjanto, bekend van The Night Comes For Us, wil dit succes nu met zijn Engelstalige versie gaan proberen te evenaren.

Of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Shaun of the Dead-regisseur Edgar Wright noemde Train to Busan al eerder "Een van de beste zombiefilms die ik in een lange tijd heb gezien". Het komt wel eens voor dat
horror-remakes goed uitpakken. Denk bijvoorbeeld maar aan Gore Verbinski's The Ring. Helaas floppen ze toch meestal, zoals o.a. One Missed Call.

Al lang
Sinds de release van het origineel wordt er al gesproken van een nieuwe versie, maar nu komt deze er dan ook daadwerkelijk. Het is echter nog niet duidelijk wanneer de productie van de film zal beginnen.

NieuwsFilm

meest populair