Bijna eindigde 'Dune' echt compleet anders

Bijna eindigde 'Dune' echt compleet anders

Denis Villeneuve had een ander idee voor het einde.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Regisseur Denis Villeneuve maakte al toen hij begon met zijn verfilming van Dune van Frank Herbert bekend dat hij het verhaal in twee delen wilde splitsen. Hij vertelde recent dat het einde van de bioscoopfilm natuurlijk aanvoelde voor hem. Maar het blijkt dat hij een ander einde overwogen heeft.

De grootste uitdaging van Dune is vermoedelijk dat het bronmateriaal zo uiterst gedetailleerd is. Daar worstelde Villeneuve zelf ook mee tijdens het maken van zijn film.

Dune-adaptatie
Aan het einde van Dune zien we hoe Paul en Lady Jessica met de Fremen op een reis gaan.

"Mijn eerste intuïtie was om daar te stoppen. Maar we probeerden ook wat later te stoppen," bevestigde Villeneuve tijdens een interview met Empire. Dat heeft allemaal te maken met het boek zelf:

"In het boek is er een natuurlijk moment, waar een gat van twee jaar of iets zit. Maar dat werkte niet, want het voelde aan het eind van tweeënhalf uur alsof je een nieuw verhaal begon, namelijk dat Paul en Jessica geaccepteerd worden door de Fremen en omarmd worden door hen. Dat voelde als het begin van een nieuw hoofdstuk, heel zwaar aan het einde van de... Ik weet nu 100% zeker dat we gestopt zijn op het juiste moment, waarop het voelt alsof Paul van jongen verworden is tot een volwassene en zijn verhaal in dit eerste deel afgerond is."

Dune: Part Two zou volgende zomer opgenomen moeten worden.

NieuwsFilm

meest populair