Marvel's 13 geannuleerde superheldenfilms (deel 2)

Hieronder zijn de redenen terug te vinden voor elke geannuleerde Marvel-film (voor het MCU).


Marvel is de laatste twee decennia oppermachtig en wereldberoemd geworden om al zijn superheldenfilms. Ondanks het feit dat de studio aan meer dan genoeg projecten werkt, hebben ze ook heel wat films moeten annuleren. Kijk hieronder naar de laatste 6 films (uit 13) die het niet gehaald hebben. Mocht je het eerdere artikel gemist hebben, klik dan hier.

The Sinister Six (de 2016-versie)
In het vorige artikel stond al dat Sony The Amazing Spider-Man 3 plannen moest annuleren, maar dit deed de deur open voor een ander superhelden-project, namelijk The Sinister Six. Deze film zou perfect de gebeurtenissen van The Amazing Spider-Man 2 kunnen volgen. Dane DeHaan zou terugkeren als Harry Osborn en Paul Giamatti als The Rhino, maar Sony en Marvel kwamen maar niet uit over de rechten. Uiteindelijk werd dus ook hier vanaf gezien.

Fantastic Four 3
Fantastic Four 3 was een brug te ver voor 20th Century Fox. Zijn voorganger, Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer, wist namelijk niet te overtuigen. Ondanks het feit dat het tweede deel beter was dan het origineel, werd deze nog slecht onthaald. De hoofdrolspelers hadden allen getekend voor drie films, maar Fox besloot uiteindelijk toch maar te komen met een peperdure reboot. Dit brengt ons naar de volgende film in de lijst.

Fantastic Four 2 (FANT4STIC reboot)
De reboot in 2015 werd helaas ook niet al te best onthaald, maar toch werd er een lange tijd gesproken over een vervolg. Er werd zelfs een datum geprikt voor de sequel, dat normaal gesproken op 9 juni 2017 te zien zou zijn. Marvel stak hier echter een stokje voor, aangezien ze al hun klassieke eigendommen opeiste voor toekomstige MCU-projecten.

Inhumans
De enige film in de twee lijsten die na de oprichting van het MCU werd geschrapt. Oorspronkelijk werd Inhumans gepland voor fase 3 van de MCU, maar het project slaagde er niet in te overtuigen. Elke keer weer werd de film uitgesteld. Uiteindelijk werd besloten er maar een tv-serie van te maken. Dit pakte echter ook niet al te best uit. Na een enkel seizoen werd de Inhumans-serie al geannuleerd.

Gambit
Waarschijnlijk hét project waar we de laatste jaren veel artikelen over hebben zien langskomen. Na een zeer ingewikkeld pre-productieproces begonnen de opnames eindelijk begin 2019. Channing Tatum zou de hoofdrol op zich nemen, terwijl Leá Seydoux en Lizzy Caplan andere belangrijke rollen zouden vertolken. Na de nodige conflicten werd de film maar liefst vier keer uitgesteld en toen Disney Fox opkocht in 2019, besloot de nieuwe eigenaar het project volledig te annuleren om het in de toekomst te introduceren in een X-Men project.

Ghost Rider 3
Voordat het tweede deel uitkwam, werd Ghost Rider 3 al aangekondigd, maar vanwege de ontzettend slechte reviews werd hier toch vanaf gezien. Hoofdrolspeler Nicolas Cage liet dan ook weten dat hij klaar was met de rol. Keven Feige, de grote baas bij Marvel, liet in 2013 weten dat de de rechten opnieuw terug waren bij Marvel, maar dat er geen onmiddellijke plannen waren om een nieuwe Ghost Rider film te maken. 8 jaar later is deze situatie nog niet veranderd, hoogstwaarschijnlijk omdat de eerste twee films een nare nasmaak hebben achtergelaten.

Wat vinden jullie? Is het maar beter dat deze films nooit zijn gemaakt of is het voor bepaalde projecten toch zonde?

NieuwsFilm