Keiharde kritiek op 'House of Gucci'; Ridley Scott reageert

Ridley Scott trekt zich niks aan van het commentaar van de familie Gucci.

Jim Pedd 23 november 2021 22:30 in Algemeen
House of Gucci van Ridley Scott is een interessante film. Hij is nog niet in de bioscoop te zien, maar nu al woedt een debat over of de film nou goed is of niet. Sommigen vinden het Oscar-materiaal, anderen zien hem prijzen winnen bij de Razzie's.

Als er een stel figuren zijn die in elk geval hopen op de Razzie's - de prijzen voor de slechtste films - dan is het wel de familie Gucci zelf. Met name Patrizia Reggiani vindt het maar niets dat de film gemaakt is en noemt het een goedkope manier om geld te verdienen. Regisseur Ridley Scott reageert daar behoorlijk hard op.

Keiharde kritiek
Tijdens een interview met de BBC Today-show vertelde Scott:

"Daar ga ik verder niet op in. Je moet je bedenken dat een Gucci vermoord is en een ander de gevangenis in ging voor belastingontduiking. Zij kunnen het niet hebben over winst maken. Zodra je dat soort dingen doet, maak je onderdeel uit van het publieke domein."

In de meer dan tweeënhalf uur durende film House of Gucci volgen we Patrizia Reggiani, die zich een huwelijk weet te regelen, waardoor ze onderdeel wordt van de Gucci-familie. Maar haar ambities zorgen dat het nalatenschap van de familie op het spel komt te staan. Er ontvouwt zich een gevaarlijk spel van verraad, decadentie, wraak en zelfs moord.

NieuwsFilm