'Resident Evil: Welcome to Raccoon City' wordt enger dan je denkt

'Resident Evil: Welcome to Raccoon City' wordt enger dan je denkt

Resident Evil: Welcome to Raccoon City wordt echt een horrorfilm.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City lijkt voor het grootste deel positief ontvangen te worden. Fans van de games zullen de boel vermoedelijk wel waarderen, met de personages, locaties en het algehele gevoel dat nagebootst is.

De regisseur van de film, Johannes Roberts, vertelde tijdens een interview met Entertainment Weekly dat hij met zijn Resident Evil: Welcome to Raccoon City bewust gegaan is voor een horrorgevoel.

Een enge film maken
"Ik ben een man van de horror. Ik hou van Stephen King en van John Carpenter. Al die dingen ga je terug zien in de film. Ik zei: 'Laten we weer eens een enge film maken'," aldus Roberts

Hij liet zich daarom bovenal inspireren door de game Resident Evil 2 uit 1998:

"Ik weet nog dat ik de tweede game speelde en dacht: 'dit is de film, dit is het gewoon'. Die game blies mij echt compleet weg. De look ervan, de toon, het gevoel. Ik wist: 'Dit wordt de hoeksteen voor wat wij gaan bouwen'."

In Resident Evil: Welcome to Raccoon City ontrafelen Claire en Chris Redfield de geheimen van de Spencer Mansion en het noodlot dat Raccoon City zal treffen. Vanaf 2 december te zien.

NieuwsFilm

meest populair