'Eternals'-einde maakt een Marvel-mysterie doodeng

'Eternals'-einde maakt een Marvel-mysterie doodeng

Hoe is Knowhere ooit onthoofd?

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Marvel-film Eternals breidt flink uit wat we al weten van de Celestials. De laatste veldslag die geleverd werd in de film maakt een moment uit Guardians of the Galaxy (2014) des te enger.

Het MCU verkende natuurlijk al iets van de Celestials. We leerden bijvoorbeeld dat Ego - de vader van Peter Quill - een Celestial is. En dat Knowhere - een ruimtekolonie - gevestigd is in het afgehakte hoofd van een Celestial. Dat is, nu we Eternals kunnen zien, eigenlijk wel heel erg eng.

Eternals-schok
In Eternals blijkt dat Arishem gelogen had tegen de Eternals. Hun werkelijke missie was niet om de planeet te beschermen tegen de Deviants. Eigenlijk moesten ze ervoor zorgen dat er genoeg mensen waren, zodat hij energie gebruikt kon worden voor de geboorte van de nieuwe Celestial Tiamut.

Dankzij een plan van Phastos, waarbij alle krachten van de Eternals gebundeld werden, kon Tiamut verslagen en gedood worden. Dat er zoveel werk nodig was, zorgt voor de nodige vragen rond de Celestial Knowhere en diens dood.

Enge MCU-kracht
Knowhere is het afgehakte hoofd van een Celestial, dat gemijnd wordt door de Tivan Group om het been-, hersenweefsel en de ruggenmerg te oogsten.

We weten nog niet hoe Knowhere aan zijn einde gekomen is. We weten wel dat er enorm veel nodig is om een Celestial te doden.

De worsteling van de Eternals om Tiamut te stoppen, maakt de dood van Knowhere daarmee een stuk enger. Het vereiste in Eternals de gecombineerde kracht van de Eternals om ervoor te zorgen dat Sersi Tiamut kon transformeren in marmer. Tiamut was nog een relatief onschuldige, opkomende en verdedigingsloze Celestial.

Dat maakte het makkelijker hem te doden. Kortom: wie zit achter de dood van Knowhere? En bestaat die kracht nog? Dat zijn vragen waar we hopelijk een antwoord op gaan krijgen.

NieuwsFilm

meest populair