Benedict Cumberbatch negeerde tegenspeelster tijdens opnames 'Power Of The Dog'

Benedict Cumberbatch negeerde tegenspeelster tijdens opnames 'Power Of The Dog'

Kirsten Dunst hoefde op weinig sociaal contact te rekenen...

Hoofdrolspelers Benedict Cumberbatch en Kirsten Dunst weigerden met elkaar te spreken op de set van The Power Of The Dog. Dit als onderdeel van hun inspanning om 'in character' te blijven.

Het Amerikaanse westerndrama kwam afgelopen week uit in de bioscopen en verschijnt 1 december op streamingdienst Netflix.

Het verhaal volgt de geharde dominante boer Phil Burbank (Cumberbatch) die de nieuwe vrouw (Dunst) en haar zoon (Kodi Smit-McPhee) van zijn broer (Jesse Plemons met spottende wreedheid verwelkomt totdat hij langzaam een ​​complexe band met de jongen begint te vormen.

Wederzijds respect
Cumberbatch staat bekend om 'method acting' en het spelen van zeer arrogante en egocentrische individuen. Om zich voor te bereiden op deze nieuwe rol, analyseerde hij zijn dromen en bleef het personage buiten beeld gewoon doorspelen, in samenwerking met een acteercoach.

In een interview met NME legt Cumberbatch uit dat hij normaal zachtaardig en beleefd is en niet gemeen wilde zijn, maar ook Dunst koos voor dezelfde techniek en zo kwamen ze tot een wederzijds akkoord van stilte en onvriendelijkheid. En gezien de kritische ontvangst (4,5 ster van FT-recensent Ruud Vos) heeft dat duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

NieuwsFilm

meest populair