Jennifer Lawrence over lager salaris dan 'Don't Look Up'-collega Leonardo DiCaprio

De actrice heeft er geen moeite mee, maar zegt dat het wel een probleem is voor veel andere vrouwen.

FilmTotaal 23 November 2021 12:29 in Celebrity
Jennifer Lawrence en Leonardo DiCaprio zijn de hoofdrolspelers van de Netflix-film Don't Look Up, maar Lawrence krijgt een stuk minder betaald dan DiCaprio. Hier reageert de actrice nu op.

In de nieuwe film van Adam McKay spellen heel wat sterren. Buiten Lawrence en DiCaprio worden andere belangrijke rollen ingevuld door o.a. Meryl Streep, Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Jonah Hill, Mark Rylance en Ariana Grande. Blijkbaar was Lawrence wel de nummer één naam voor McKay's film.

Reactie
Zo begint de actrice grappend: "Ik was de nummer 1 op de oproeplijst, dus ja... Maar nee, ik mag absoluut niet klagen. Ik weet ook dat Leo meer geld opbrengt dan ik. Ik heb enorm veel geluk en ben erg blij met mijn deal".

Naar verluidt krijgt DiCaprio 30 miljoen dollar voor de film, terwijl Lawrence het 'moet doen' met 25 miljoen dollar. De actrice zegt hier geen moeite mee te hebben, maar ze weet wel dat het niet altijd even makkelijk is voor vrouwen om evenveel betaald te krijgen als de mannen.

Andere vrouwen
"In andere situaties heb ik vaak genoeg gezien hoe lastig het kan zijn" vervolgt Lawrence. "Het is voor de nodige vrouwen buitengewoon ongemakkelijk om hierover te informeren. Als ze hierna vragen, wordt je namelijk verteld dat het niks te maken heeft met genderongelijkheid, maar wat is het dan wel? Dat kunnen ze je niet zeggen..."

Don't Look Up zal over precies een maand op Netflix te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair