'The Matrix Resurrections'-actie ging eindeloos door

'The Matrix Resurrections'-actie ging eindeloos door

Lana Wachowski heeft een heel eigen stijl.

Actrice Jessica Henwick speelt een van de hoofdrollen in The Matrix Resurrections van regisseur Lana Wachowski. Volgens de actrice ging de actie eindeloos door: sommige takes duurden maar liefst twintig minuten.

The Matrix Resurrections pikt de draad achttien jaar na het einde van de voorgaande film op. Neo offerde zichzelf destijds op om de oorlog tussen mensen en machines te beëindigen en nu keert de franchise terug.

Eindeloze The Matrix Resurrections-takes
De vierde Matrix-film is door Wachowski geregisseerd, die volgens actrice Henwick een heel eigen techniek heeft om de boel op te nemen.

"Ze is heel creatief en heeft een heel sterke visie. Ze werkt niet zoals de andere regisseurs met wie ik gewerkt heb. Ze houdt ervan om takes lang door te laten gaan, soms tot wel twintig minuten voordat ze ermee stopt," aldus Henwick.

"Ze doet het ook niet op de gewone manier, namelijk: 'Okay, laten we het opzetten om de A-kant op te nemen, daarna nemen we de wide op, medium, de close-up en dan gaan we alle verlichting verschuiven om de B-kant op te nemen'. Iedereen moest zich er constant van bewust zijn dat zich alles continu op 360 graden af kon spelen. Keanu spreekt en zij doet het camerawerk, de zoomt en dan plotseling staat de camera op jou."

In december is The Matrix Resurrections te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair