'Star Wars': Dit kunnen de nieuwe schurken worden

'Star Wars': Dit kunnen de nieuwe schurken worden

Rey kan het nog zwaar krijgen.

De Skywalker Saga eindigde ermee dat Rey een echte Jedi was geworden. De Sith waren verder - hopelijk - voorgoed verslagen. Hoewel haar verhaal daarmee afgerond was, blijkt Disney nu toch te denken aan een mogelijke nieuwe vervolgtrilogie.

Kathleen Kennedy vertelde namelijk dat de personages "niet vergeten" worden en dat zelfs gesproken wordt met het creatieve team om meer te maken. Maar waar zou Rey Skywalker met haar gele lichtzwaard dan tegen kunnen strijden? In dit artikel zetten we een paar mogelijkheden op een rij.

DE DRENGIR
Deze zelfbewuste planten, de Drengir, waren een grote bedreiging voor de Jedi en de Republiek tijdens de High Republic. Zij hebben een intrinsieke connectie met de duistere kant van de Force en kunnen tegen een lichtzwaard. De Drengir werden niet vernietigd, maar zaten gevangen in een oeroud ruimtestation. Dat zou kunnen betekenen dat ze terugkeren.

SITH CULTUS
De Jedi en de Sith zijn niet de enige Force-gebruikers in de Star Wars-franchise. In Star Wars: The Clone Wars kregen de de Nightsisters te zien en in Rogue One: A Star Wars Story de Guardians of the Whills. De Knights of Ren werkten verder samen met de Sith, maar waren het niet. Kortom: een cultus die de Sith aanbidt, is een prima mogelijkheid. De duistere kant bestaat immers nog.

FIRST ORDER LOYALISTEN
De Sith werden verslagen tijdens de slag om Exegol. De First Order viel daarmee ook. Maar de ideologie zou gewoon kunnen blijven bestaan. Immers zagen we in The Mandalorian al dat na de val van het Keizerrijk er nog altijd facties waren die gebruik maakten van de oude structuren om hun schrikbewind gaande te houden.

DE ONDERWERELD
Als er iets is waar we Star Wars van kennen, is het wel de onderwereld. Denk maar aan de Hutt-familie. Maar we kennen ook de Crimson Dawn uit Solo: A Star Wars Story. En dan is er nog de Death Watch, een organisatie verbonden aan de Mandalorians.

GRAND ADMIRAL THRAWN
Thrawn is een van de meest gevaarlijke wezens uit het sterrenstelsel. Hij is een Chiss, iemand die hooggeplaatst was binnen het Keizerrijk, en straks ook strijdt tegen Ahsoka Tano. Als hij die strijd zou overleven, kan hij terugkeren als vijand van Rey.

DE YUUZHAN VONG
Uit de Star Wars Legends: zij zijn een buitengalactische soort die technologie verbiedt. Alles waar zij gebruik van maken is organisch. Ze konden tegen de gebruikers van de Force en wisten grote delen van het sterrenstelsel enorm snel te veroveren na de val van het Keizerrijk. Hen hebben we nog niet gezien in het nieuwe canon.

NieuwsFilm

meest populair