'Alien' moest naar een verrassende andere regisseur dan Ridley Scott gaan

Ridley Scott was de vijfde keuze.

Jim Pedd 24 November 2021 11:01 in Algemeen
Ridley Scott onthulde tijdens een nieuw interview dat hij bepaald niet de eerste keuze was om Alien te regisseren. Sterker nog: hij was de vijfde.

In Alien volgen we de bemanning van de Nostromo. Zij reageren op een noodsignaal, waarbij een van hun crewleden uiteindelijk aangevallen wordt door een alien die op z'n gezicht springt. Daarna geeft het crewlid geboorte aan een nieuwe schurk: de Xenomorph. Het is een film die niet alleen sci-fi horror een enorme boost gaf, maar ook eentje die via heldin Ellen Ripley hielp om vrouwelijke helden in cinema te definiëren.

Vijfde keuze voor Alien
Alien was zo'n groot succes dat de franchise al die jaren later nog altijd gaande is. Scott werkt nu zelfs mee aan een nieuwe live-action televisieserie gebaseerd op de franchise.

Tijdens een interview vertelde Scott dat opmerkelijk genoeg, hij bepaald niet de eerste keuze was:

"Alien kwam terecht op mijn bureau. Ik was de vijfde keuze. De man voor mij was bizar genoeg een briljant filmmaker genaamd Robert Altman. Maar waarom zou je Robert Altman in godsnaam Alien aanbieden? Hij moet wel over de scène in de ontbijtzaal gelezen hebben, en gedacht hebben: 'Wat!?' Maar waar ik vandaan kom, als behoorlijk prima art director, kon ik het meteen zien, dus zei ik: 'ik doe het'."

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair