Waarom werd dit 'Back to the Future'-personage twee keer opnieuw gecast?

Jennifer werd twee keer opnieuw gecast.


De rol van Jennifer Parker is meermaals opnieuw gecast in de Back to the Future-franchise. In dit artikel vertellen je we waarom dat tweemaal gebeurde.

De drie Back to the Future speelden zich vlak na elkaar af. Het einde van elk van die films zette het begin van de volgende film min of meer op.

Back to the Future en Jennifer
In de oorspronkelijke film uit 1985 speelde Claudia Wells de rol van Jennifer, het liefje van Marty op de middelbare school. Ze heeft nauwelijks een rol, omdat de meeste actie zich in 1955 afspeelt. Maar in Back to the Future Part II heeft ze een grotere rol.

Dat komt omdat Jennifer zich in die film bij de tijdreisavonturen van Marty en Doc voegt. Samen reizen ze naar het jaar 2015. In Back to the Future Part III reist Marty terug naar 1885 om Doc te redden.

Nieuwe Jennifer
Jennifer is in alle drie de films te zien. In de eerste film werd ze gespeeld door Claudia Wells, in het tweede deel door Elisabeth Shue. Zij is in de tweede én derde film te zien als Jennifer. Maar Melora Hardin werd ook gecast als Jennifer. Maar vervangen wegens problemen achter de schermen.

Wells was oorspronkelijk gecast in Jennifer te spelen, maar een probleem in haar agenda maakte dat ze de rol niet kon spelen. Hardin werd toen aangetrokken om de rol te spelen. Maar toen speelde zij tegenover een heel andere Marty McFly, eentje die niet gespeeld werd door Michael J. Fox, maar door Eric Stoltz.

Na zes weken besloten de producenten hem te ontslaan en te vervangen door de oorspronkelijke eerste keuze voor de rol: Michael J. Fox. Daarop besloot men ook dat Hardin te lang was om naast Fox te spelen. Toen dat gebeurde, was Wells klaar met haar andere opnames en kon ze terugkeren in de rol.

Het succes van Back to the Future maakte dat men twee vervolgen back-to-back wilde maken. Claudia Wells kon echter niet terugkeren omdat haar moeder rond die tijd overleed aan borstkanker. Daarom castten de makers vervolgens Elisabeth Shue.

NieuwsFilm

meest populair