Kevin Hart neemt het op voor Dave Chappelle na storm van kritiek

De cancel-cultuur gaat Hart te ver.

FilmTotaal 24 November 2021 14:04 in Celebrity
Niet iedereen was een fan van Dave Chappelle's laatste Netflix-show. De bekende komiek kreeg flink wat kritiek te verduren, maar nu neemt zijn collega en vriend, Kevin Hart, het voor hem op.

Chappelle wordt vanwege zijn Netflix-special, genaamd The Closer, nu door sommigen zelfs een homofoob genoemd. Hart zegt dat dit ver van de waarheid staat.

Reactie
Hart neemt het nu op voor Chappelle: "Dave is een van de beste en liefste mensen die ik ken. Ik ken zijn wereld en ik weet dat hij de LGBT+-gemeenschap omarmt. Hij heeft vrienden uit die kring en ik weet dat zijn kinderen gelijkheid, eerlijke behandeling en liefde begrijpen. Ik weet waarom mensen van hem houden want hij is een goede kerel".

Hart haalde eerder ook al uit naar de cancelcultuur, waar hij zelf ook mee te maken had. Zo zag hij uiteindelijk af met het hosten van de Oscars in 2019, nadat hij onder vuur was komen te liggen voor oude, homofoob-berichten.

Te ver
Zo vervolgt Hart: "Er is een verschil. Mijn ego verblindde me als het ware. Ik zag niet in waarom ik me moest verontschuldigen voor iets dat 10 jaar geleden was gebeurd. Dat had ik namelijk al gedaan en ik zag niet ik waarom ik hier nu weer over werd gevraagd".

"Dave is een ander verhaal. De media hebben hier een soort verhaal van gemaakt zonder dat je weet waar het echt om gaat. We krijgen een gecreëerd verhaal te horen en naar Dave wordt niet geluisterd".

''Je kunt een grap leuk of niet leuk vinden. Als je een aanhanger bent van de artiest, dan vind je het waarschijnlijk grappig. Zo niet, dat kun je woedend en verontwaardigd reageren. Dat is je recht, maar de energie die nu wordt gestoken in het eindigen van iemands carrière, dat gaat me toch echt te ver..."

NieuwsFilm

meest populair