'Harry Potter': Dit is de Elder Wand en zo kreeg Dumbledore 'm

'Harry Potter': Dit is de Elder Wand en zo kreeg Dumbledore 'm

In de Harry Potter-boeken heeft de Elder Wand een belangrijke rol.

De Harry Potter-franchise zit boordevol magische artefacten en wezens die ongelofelijk krachtig zijn. Weinig artefacten kunnen de kracht van de Elder Wand repliceren: de sterkste toverstaf in de wereld.

In dit artikel vertellen we je over de Elder Wand en hoe Dumbledore hem in handen kreeg.

Wat is de Elder Wand in Harry Potter?
De Elder Wand is volgens de legendes gemaakt door de Dood en een van de Deathly Hallows. De eerste persoon met de toverstaf was Antioch Peverell. In de kern van de toverstaf vind je het haar van een Thestral, waardoor hij ongelofelijk moeilijk is om te gebruiken.

Wat zijn de krachten van de Elder Wand?
De Elder Wand is heel krachtig en kan effecten van ogenschijnlijk niet te repareren schade herstellen. Een voorbeeld is het repareren van toverstaffen. Harry Potter deed dat zelf met zijn eigen toverstaf, die gebroken was en onbruikbaar leek. De Elder Wand zou spreuken extra sterk maken; wellicht dat daardoor Dumbledore als zo'n ongelofelijk sterke tovenaar gezien werd?

Hoe kreeg Dumbledore de Elder Wand?
In 1945 vochten Dumbledore en Gellert Grindelwald een duel dat in de franchise van J.K. Rowling gezien wordt als een van de grootste duels ooit in de toverwereld. Grindelwald was de eigenaar van de Elder Wand toen het duel begon, maar nooit zo vaardig als Dumbledore. Dat hij won, maakt van hem de beste tovenaar van die tijd en Dumbledore hield de Elder Wand gedurende vier decennia in zijn hand. Totdat hij afhandig gemaakt werd door niemand minder dan Draco Malfoy natuurlijk.

NieuwsFilm

meest populair